felicialindberg

Senaste inläggen

Av Felicia Lindberg - 3 januari 2016 22:53

Det var ett tag sen jag skrev i denna kategori, så här slänger jag in ett inlägg om bålens betydelse för din träning. Det spelar ingen roll vilken sport du utövar, om du är en nybörjare eller proffs, om du satsar eller inte, bålen är det viktigaste du kan träna! Med en stark bål orkar du ha en bra hållning hela dagen på både jobbet, skolan och träningen. Detta gör också att du minskar riskerna för att få ont i rygg, nacke och axlar. Du kan få många problem på grund av dålig bål som t.ex huvudvärk, nackspärr och ryggskott. Hållningen påverkar även din andningsförmåga, vilket också är viktigt i vilken aktivitet man än utför. 


 

Som löpare (eller i sporter/aktiviteter där man springer) är det viktigt att ha stark bål för att orka hålla upp kroppen även när man blir trött, det är lätt att sjunka ihop som en hösäck om man inte har tillräckligt stark bål vilket både ökar skaderiskerna och gör att det går långsammare. Dessutom är det lättare att vingla i sidled med svag bål, och detta problem har jag! När jag springer ser jag ut som en pingvin, så bålen är något jag också måste jobba på!

 

Plankan är en jättebra övning för bålen, men det kan ju bli ganska ensidigt och träkigt om man bara kör den övningen. Så det jag gör är att jag kör flera olika varianter ppå den, det finns hur många som helst! Tror jag skrev några variationer som jag brukar göra i ett tidigare inlägg, annars finns det hur många tips som helst på google!

 

Så: Bålstabilitetsträning är till för alla! Allt ifrån nyblivna mammor, som vill få tillbaka styrka i buk- och bäckenbottenmusklerna, till idrottsutövare som vill öka sin prestationsförmåga. Att som vardagsmotionär träna bålstabilitet ger en förbättrad hållning och förebygger ex. ryggbesvär orsakade av våra allt mer stillasittande jobb. 

 

Det är bålen som håller upp hela kroppen, spelar ingen roll hur stark du är i ben eller armar!

ANNONS
Av Felicia Lindberg - 2 januari 2016 19:54

Helt sjukt vad jag har varit trött nu både igår och idag. På nyårsafton så var jag lite med släkten under dagen och på tolvslaget så träffades Laura och jag och åkte upp till Högdalstoppen för att kolla på fyrverkerierna. Asså vet ni hur fiiint det var??? Det gick inte att ta några fina bilder, men asså wow! Det smälldes överallt i heela Stockholm, och det såg vi där uppifrån. I början var både hon och jag lite oroliga att vi skulle vara där helt själva och att ingen skulle höra oss skrika om något hände eller om vi skulle få någon raket på oss... Det är ju faktiskt mitt ute i ingenstans, hahaha! Meen det var hur mycket folk som helst där uppe och det var jätte mysigt och kul! 
Igår blev det middag med släkten från Kiruna, sista dagen för de här, idag är de på väg hem igen! Jätte mysigt och kul var det också!

 

       

ANNONS
Av Felicia Lindberg - 31 december 2015 21:24

Bara några timmar kvar nu av 2015, jag och Laura tänkte åka upp till högdalstoppen och kolla på fyrverkerierna på tolvslaget men mycket mer än så blir det nog inte. Idag har det också varit rätt lugnt, lite fika med kusinerna från Kiruna och träning efter det. Ganska lugn men mysig nyårsafton!

 

Av Felicia Lindberg - 29 december 2015 13:48

Hah! Vilken ironi, ena stunden tackar jag vädergudarna för denna härliga vinter utan snö och kyla och några timmar senare är marken täckt av vit sörja. Tack för den...

Av Felicia Lindberg - 27 december 2015 10:30

Snart Januari och knappt en snöflinga har man sett... Jag klagar dock INTE, så här får det gärna vara tills sommaren. TACK PÅ FÖRHAND VÄDERGUDARNA! /Stockholmarna


 

Av Felicia Lindberg - 26 december 2015 23:29

Det känns osm det var igår när jag hade ångest för vilket gymnasieval jag skulle göra, när det var en vecka kvar innan själva valet skulle göras visste jag inte ens vilken linje jag ville gå! Detta var för två och ett halv år sen... Om ett halvår går jag alltså ut gymnasiet. Jag går då Barn och Fritid- Fritid och hälsa. Detta var kanske bästa valet jag har gjoort! Linjen passar mig jättebra eftersom den handlar mycket om kost, träning, muskler och hälsa. Dessutom är barn och fritids-linjen inte så himla känd för att vara en plugg- linje, vilket den inte är, och det passar mig som handen i handsken! Lite prov och mycket praktiska saker (för mycket redovisningar dock) Dessutom så har min skola så att varje år så är vi borta i 5 veckor varje år på praktik. Det kan vara på ett gym, fritidsgård eller skola, jag ska snart tillbaks till Kvickenstorpsskolan på min praktik och vara med idrottsläraren. Och detta är ju så himla bra eftersom man får kontakter som man sen kan använda sig av i arbetslivet! Så jag är väldigt nöjd med min utbildning och skola. 

Nu kommer snart nästa val, då jag måste välja vad jag ska plugga vidare som EFTER gymnasiet... Lika stor ångest där asså... 

 

Av Felicia Lindberg - 25 december 2015 15:29

Det här är kanske tråkigaste dagen på året, det finns aldrig någonting öppet, så det finns liksom ingenting att göra. Idag har jag iallafall varit världens bästa storasyster och storstädat min brorsas rum, sa ju att jag var världens bästa. Snart så ska jag åka och hämta upp mormor så ska vi tillbaks hit och äta middag, så  nu har jag inte ätit sen tio imorse för jag måste göra plats för allt jag ska proppa i mig nu, haha! Gissa om jag håller på att svälta ihjäl. 

 

Av Felicia Lindberg - 24 december 2015 23:24

I familjen Lindberg finns ingenting som heter julafton, vi kallar det: En vanlig dag. Så det var precis vad som hände idag, inte ett skit. Morsan och jag åkte och småhandlade lite grann på förmiddagen, åka hem och käkade lunch och sen var det bara att gå ut och träna. Efter träningen dock så blev middagen lite köttbullar och rödbetssallad och sånt där ni vet, det var nog det mest "juliga" som hänt idag. Hos famijen Lindberg finns det inte heller något som heter "julklänning" eller "julklädsel", hos oss kallas det: Morgonrock. Hela dagen. 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se